Lezingen

Ken jij jezelf? Wie ben je dan?

Het is gelukt! Je bent met bloed, zweet en tranen vertrokken bij je narcistische partner. Een nieuw leven lonkt. Maar helaas. Je bent niet zomaar uit de problemen. Nu begint het pas, de worsteling met advocaten, rechtbanken, verzekeringsinstanties en noem maar op. Ook je ex-partner laat je niet los.

Eind 2022 verscheen mijn boek ‘Vuile mafketel’. Het belicht een andere kant van narcisme engaat over de periode nadat je vertrokken bent, of je losgemaakt hebt van de narcistische bron in je omgeving. In het boek laat ik zien wat een positieve, out-of-the-box benadering teweeg brengt.
Ook ik was slachtoffer, maar heb me nooit zo gedragen.

In de lezing vertel ik over de inhoud van mijn boek. Belangrijker echter is het te hebben over de onderliggende vragen in de problematiek rond narcisme:

Ken jij jezelf? Wie ben je dan? 
Hoe komt het dat je (of je klant, je patiënt) destructieve personen in het leven aantrekt? In de lezing geef ik mijn visie op deze vraag, gestoeld op eigen ervaringen en jarenlange studie, en leg je uit hoe te handelen.

Hoe herken je deze personen? Hoe voorkom je dat je (weer) in een dergelijke relatie belandt?
Ik spreek over de (energetische) bewustwording van wat je doet en hoe dat kunt omkeren. Maar ook waar je in het proces tegenaan zult lopen, zoals de  onbewuste patronen, die je misschien wel overgenomen hebt van (groot)ouders en de vicieuze cirkels waarin je je bevindt. Alles werkt met energie. De verbinding met jezelf kwijtraken is de verbinding met alles kwijtraken.

Hoe je deze terug kunt vinden en kunt werken aan acceptatie van jezelf, dat is waar deze lezing om draait.

Voor wie is mijn lezing bedoeld?
Voor mensen die met Narcistische Persoonlijkheids Stoornis (NPS) en Narcistisch Slachtoffersyndroom (NSS) te maken hebben. Dat kunnen ‘slachtoffers’, maar ook de naasten van de ‘slachtoffers’ en de hulpverleners (artsen, advocaten, mediators, jeugdzorgmedewerkers, psychologen, enz.) zijn.

Lezingen kunnen op maat gemaakt worden voor bijvoorbeeld opleidingen, colleges, symposia, enz.
Neem contact op voor meer informatie